Organisator collectes krijgt een tuin-makeover van de VriendenLoterij

Organisator collectes krijgt een tuin-makeover van de VriendenLoterij

Ze zag het niet aankomen toen vriendin en wijkhoofd collecteren, Marianne Tromp (52), haar zogenaamd kwam ophalen voor een exclusieve workshop bloemschikken in het tuincentrum om de hoek. “Wat een geweldige verrassing!” zegt Tineke Lolkema (68) in haar woning in Terneuzen als zij de cheque voor een tuin-makeover ter waarde van €1950 overhandigt krijgt van regiocoördinator van het Reumafonds, Angelique Besling. “Ik ben dol op alle tuinprogramma’s op televisie en vind het heerlijk om bezig te zijn in mijn eigen tuin.”

Mevrouw Lolkema organiseert al meer dan 13 jaar de collecte voor onder andere het Reumafonds en is in haar woonplaats een bekend gezicht aan de deur. “Collecteren is hier echt een sociaal gebeuren en mensen vertellen vaak hun persoonlijke verhalen als ik aan de deur kom,” vertelt zij. “Dat is heel bijzonder.”

Mevrouw Lolkema weet als geen ander hoe fijn het is om je verhaal te kunnen delen. Zij is al heel lang weduwe en heeft vier kinderen in haar eentje grootgebracht. Een van haar kinderen heeft voor de tweede keer borstkanker.

De tuin-makeover komt op een geschikt moment, want de buxusmot heeft flink huis gehouden in haar tuin en alle verdorde planten moeten eruit. “Ik ga nu al fantaseren over welke planten ik erin ga zetten, maar sowieso een hortensia. De sneeuwbal vind ik ook zo mooi. Wat geweldig dat ik dankzij dit cadeau mijn tuin nu helemaal naar mijn eigen zin kan inrichten.”

Speel ook mee met de VriendenLoterij