Collecte 2018 in teken van innovatie

Collecte 2018 in teken van innovatie

Het nieuwe jaar is weer een tijdje begonnen en plotseling is de collecteweek 2018 van het Reumafonds ook weer dichtbij. Deze week vindt dit jaar plaats van maandag 19 tot en met zaterdag 24 maart.

Dit jaar staat de collecte in het teken van innovatie. We hebben daarom veel nieuws, om aan te geven dat de collecte nog steeds springlevend is.

Hieronder ziet u er een drietal

Pinnen tijdens de collecte: ja graag!

In de zomer van 2017 is de “2.0 pin bus” geïntroduceerd. Met deze nieuwe collectebus onderzoeken we een nieuwe, innovatieve manier van collecteren. Omdat mensen steeds minder contant geld in huis hebben, is het belangrijk om extra betaalmogelijkheden te bieden die laagdrempelig, veilig en anoniem zijn.

De test met deze nieuwe collectebus is een unieke samenwerking tussen fabrikant Easycollect Services (ECS), de Stichting Collecteplan (SCP), pinleverancier CCV Nederland en meer dan 20 van de collecterende goede doelen, waaronder het Reumafonds.

In de toekomst kan er via deze collectebus ook met een smartphone betaald worden. Ieder fonds maakt gebruik van 500 collectebussen, die in dezelfde 50 gemeenten worden uitgezet om de bekendheid van de bussen te bevorderen.

De bussen zijn al een paar keer ingezet, onder meer door KWF, De Nierstichting, en het Prinses Beatrix Spierfonds. De eerst resultaten zijn echt veelbelovend. Zo is het gemiddeld pinbedrag per bus 52 euro!

Met één druk op de knop collecteren: dat kan ook!

De digitale bus is de online variant van de bekende collectebus. Met één druk op de knop kunt u op ons platform uw digitale collecte starten.

Met de virtuele bus nodigt u uw familie, vrienden, collega’s en kennissen uit via Facebook of andere social media om te doneren of zelf een collecte te starten. Deze digitale bus maakt gebruik van de mogelijkheden die het internet biedt.

Hierdoor wordt geven een kleine moeite, ook voor wie niet kan collecteren.

Maak zelf een digitale bus aan op www.reumafonds.digicollect.nl

De wervingsapp

Uw eigen kennissen of vrienden vragen mee te collecteren. Dat is toch wat het beste werkt? Het kan inmiddels. En wel simpelweg via uw mobiele telefoon. Het Reumafonds ontwikkelde een app die dat mogelijk maakt. Via social media als Facebook of Whatsapp kunt u simpelweg al uw contacten een verzoek sturen om mee te helpen met de collecte.

Mensen die zich opgeven als collectant krijgen automatisch een mailtje om ze welkom te heten, en worden daarna benaderd door het comité bij hen in de buurt. De app werkt zowel voor IPhone als voor Android toestellen. Zodra deze app gereed is hoort u weer van ons.