Nina wint Stella-fiets

Nina krijgt een e-bike van Stella Fietsen. “Wat fietst die lekker!”

Nina wint Stella-fiets

Stella fiets foto

Vol verwachting doet Nina de deur open als Stella Fietsen haar nieuwe e-bike komt bezorgen en haar ook een cheque ter waarde van € 1.000 overhandigt voor het Reumafonds.

“Toen ik gebeld werd, was ik alleen thuis,” vertelt zij enthousiast over een kop thee. “Toen mama thuiskwam van hardlopen, hebben wij iedereen gebeld.” Lachend: “Ik ben zo blij dat het een transportfiets is geworden. Volgend jaar ga ik naar de middelbare school en dan kunnen al m’n spullen in de krat.”

De opa van Nina wees  haar op de actie van Stella Fietsen. Zij gaf zich snel op, legde de proefrit vast en werd de gelukkige winnaar van een elektrische fiets. “Ik denk dat mijn eerste rit op deze fiets langs de Vliet wordt. Tegen de wind in. Op mijn oude fiets had ik meestal aan het einde van de straat al last van mijn knieën. Daar heb ik op deze nieuwe fiets geen last van en hij is ook nog eens cool om te zien.”

Aan de vrolijke, spontane puber, die in groep 8 in Den Haag op school zit, zie je op het eerste gezicht niet dat zij jeugdreuma heeft. Toch heeft zij vaak last van opgezette en pijnlijke knieën als gevolg van deze ziekte en is zij regelmatig zó moe dat ze niet naar school kan. Nina laat zich niet klein krijgen en vertelt vol trots over haar rol als voorzitter van de Kinder AdviesRaad van het Juliana Kinderziekenhuis.

“Toen ik in het ziekenhuis lag, verveelde ik mij vaak. Er waren weinig spelletjes of andere activiteiten. Dat heb ik toen onder de aandacht gebracht en nu wordt er nagedacht hoe er meer aan sport en spel gedaan kan worden. Ik vind het mooi om op deze manier samen met de anderen in de raad iets te doen voor andere zieke kinderen.”

 

Het Reumafonds en Stella Fietsen feliciteren Nina van harte met haar nieuwe fiets. De winactie is nu afgelopen, maar u kunt nog meedoen aan de kortingsactie.